Nieuws

Heeft u nieuws voor No-Limits Bladel? Stuur uw bericht naar redactie@no-limitsbladel.nl

Starters No-Limits goed op weg
Geplaatst op: 21-12-2017

Jij kunt het

Al een tiental jaren gaat No-Limits in het najaar van start met een nieuwe groep die het hardlopen onder begeleiding van twee deskundige trainers willen gaan beoefenen.
Ook in 2017 hebben zich weer een 36-tal starters aangemeld, aangevuld met 9 herstarters, die door blessure aan de zijlijn stonden en nu weer een nieuwe kans krijgen om hun favoriete sport weer op te pakken. De herstart maakt het voor hen mogelijk om komende zomerperiode weer heerlijk met de groep mee te lopen.


Eerste trainingsfase:
De starters zijn 29 oktober met hun eerste looppasje gestart.
Onder leiding van Sjef & Ed  heeft men intussen 22 trainingen in de omgeving  van Bladel gelopen. Het moment is nu gekomen dat het gevoel van hardlopen zich gaat ontwikkelen.
Bij aanvang wordt veel aandacht besteed om het lichaam voor te bereiden op een zware belasting .
Dit gaat spelenderwijs waarbij het lichaam went aan de belasting om drie trainingen per week aan te kunnen. Voor de ene loper gaat dit wat soepeler dan de ander.
Uiteraard komen hier en daar wat pijntjes naar boven. Het lichaam moet wennen aan de belasting. Dat gaat echt snel, maar soms te snel. De grote valkuil is teveel te willen in een te korte tijd met blessures als gevolg.
En met een blessure sta je aan de zijlijn. Dat wil je niet, je wilt sporten. De trainers trekken dan ook regelmatig aan de rem. Sla gerust eens een training over. Je wordt beter door je lichaam soms een wat langer herstel te geven.
Tweede trainingsfase:
De groep is nu aangekomen op de helft van de ongeveer 55 trainingen die ze in totaal gaan afwerken. Langzaam gaan de starters werken naar de grote finale. Telkens in kleine stapjes.
De belasting op het lichaam moet groeien met gepaste prikkels. 
Het gevoel van hardlopen krijgt nu een andere vorm. Ging het in het begin om een honderdtal meters, nu zijn het er al duizend.
Het echte hardlopen gaat nu beginnen en we gaan langzaam werken in de richting van de grote finale op  zondag 25 februari. De certificaatloop over 5000 m op een mooi rustig gecertificeerd parcours.
Wij wensen de starters & herstarters heel veel succes om de komende periode ook die laatste loodjes te gaan leggen. Dat worden de puntjes op de i.
“Jij kunt het”
Sjef van Hoof en Ed Verhoeven, starters trainers van No-Limits, wensen de starter veel succes.

 

Vorige Volgende

Agenda

december 2018
madiwodovrzazo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Trainingen en evenementen

 Klik op het logo voor meer informatie

No-Limits op facebook en instagram

Sponsors

Statistieken

1 bezoeker online
Vandaag: 37 unieke bezoekers
Deze week: 532 unieke bezoekers
Totaal: 44555 unieke bezoekers