Nieuws

Heeft u nieuws voor No-Limits Bladel? Stuur uw bericht naar redactie@no-limitsbladel.nl

Sjef van Hoof vindt zichzelf een bofkont
Geplaatst op: 02-10-2017

Op zondag 1 oktober heeft onze trainer, Sjef van Hoof, deelgenomen aan de Singelloop in Breda. Een halve marathon om en door de stad. Dit alles ter voorbereiding van het klapstuk van dit jaar. De 33 km die hij gaat overbruggen in de 11 strandenloop van Scheveningen naar Hoek van Holland op 7 oktober. Lees onderstaand het relaas van Sjef over zijn belevenissen in Breda.

Trots op een ander en jezelf. 
Een lang gekoesterde wens om aan de Singelloop in Breda deel te nemen, werd vandaag in Breda vervuld. Ook voor een 18000 medelopers werd dit en groot succes.
Na het afhalen van het startnummer werd het lang wachten voor de start om 14.00 uur. Helaas moest ik er vroeg zijn omdat mijn startnummer bij post Nl ergens is blijven hangen.
Niet getreurd. Er is hier genoeg te beleven om de tijd te vullen en de startlocatie te verkennen. 
Op weg naar de start ontmoet ik een mevrouw met de vraag: " ga je 10 km lopen?". "Nee ik ga voor de 21". " O, dat is wel erg ver. Mijn zoon gaat voor de 10. Hij is net met hardlopen gestart" .
Geweldig dat hij sport. Ik hoop dat hij het net zo lang volhoudt als ik. Hardlopen geeft je zoveel energie terug, maakt je hoofd leeg, geeft je inspiratie en is super goed voor je lichaam, mits je weet waar je grens ligt. 
De startlocatie loopt na 13.30 aardig vol, met een mooie looptemperatuur moet dit slagen. Klokslag 14.00 uur gaat het los. Je wordt direct al door de binnenstad geleid waar je voeten sneller de aarde verlaten door opstuwing van die hardloopfans. Gelukkig stopt dit ook even om je tempo in goede banen te leiden, je bent hier net mee gestart en loopt al een volgende wijk in waar je op handen wordt gedragen. Overal wordt de deelnemer goed verzorgd door de supporter met smaakvolle muziek en handjes in de lucht. Voldoende water en bier aan beide zijden van de straat.
Toen ik dit parcour bestudeerde dacht ik dat twee ronden wel erg saai zouden zijn. Het tegenovergestelde is waar. Ik heb vandaag niet een keer applaus mogen ontvangen maar wel zes maal.
Mensen staan in de binnenstad drie vier rijen dik. Wat een sfeer. Je wordt hier gewoon vooruit gejoeld. Er zijn ook wat rustige stukken langs de singels, maar ook hier veel gezelligheid.
Het wegdek is zeer gevarieerd met mooi strak asfalt, klinkers, aangewalst puin, kinderkoppen. Kun je dan na de start goed in je tempo komen? Jazeker, er is ruimte genoeg ook al zijn er langs de singel smalle paden.
Mijn tempo is niet belangrijk. Wel de kilometers als voorbereiding op mijn Elf strandentocht van 7 oktober. Daar draait het om.
Toch let ik wel op mijn snelheid en de km tijden liggen rond 5.30.  Dit kon ik goed vast houden.
Mijn benen staan niet stijf van de spanning. Met een rustige ademhaling schuiven de meters onder mijn voeten rustig naar de 21 km toe. Meestal is het wegdek naar de finish asfalt maar vandaag van die heerlijke kinderkoppen. Ik hou er wel van. Het venijn zit in de staart.
Een geweldige dag in Breda onder mooie weersomstandigheden met een bijzonder sympathiek publiek.
Trots ben ik op alle sporters die twee tot drie maal per week tijd reserveren om hun lichaam in optimale conditie te houden.
Trots ben ik ook om je body zo te trainen dat je 21 km aflegt alsof je dit elke dag even doet.
Dikwijls voel ik mij een bofkont om dit allemaal te beleven.
Ondergetekende Sjef v Hoof      

 

Vorige Volgende

Agenda

januari 2018
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Trainingen en evenementen

 Klik op het logo voor meer informatie

No-Limits op facebook en instagram

Sponsors

 

Statistieken

2 bezoekers online
Vandaag: 4 unieke bezoekers
Deze week: 226 unieke bezoekers
Totaal: 27357 unieke bezoekers